Vin kan berätta mycket om ett lands historia och förutsättningar. Och som någon sa: ”Ett riktigt välgjort vin kan vara som musik eller en tavla, med många detaljer att upptäcka och njuta av.”

I juni 2021 tog jag, Marie Eriksson, examen som sommelier vid Vinkällan i Stockholm. Och i början av 2022 fick jag stadigvarande serveringstillstånd för PRISA Vinklubb.

Det kostar inte något att bli medlem, du får ett nyhetsbrev (några gånger per år) med info och tips från vinvärlden. Medlemmar har också möjlighet att vara med på PRISA Vinklubbs vinprovningar.

Vi har fokus på Medelhavets näst största ö, Sardinien. Här finns internationellt prisbelönade vinpärlor och unika, lokala druvor. Plus en stor förmåga att skapa vin med mycket kärlek och omsorg.

Intresserad av att bli gratis medlem och vara med på en vinprovning?

Vin & veganskt för köttälskare
1) Vi brukar prova fyra olika viner med lite mat och tilltugg, vegansk meny – testad på inbitna köttätare som har gjort tummen upp.
2) Minst 4 personer per provning – från 500 kr per person.
3) Bildspel från Sardinien av fotografen Mauro Rongione finns.
4) Vinprovningar ges i Vittskövle (finns tåg- och bussförbindelser, vi kan också skjutsa till hållplats). B&B i närheten. Eller så kan jag komma till er.